Hållbarhet - E-Drop

Hållbarhet

E-drop är en viktig pusselbit för framtidens hållbara leveranser. Tjänsten möjliggör för effektivisering av hemleveranser, vilket innebär att miljövinsterna som E-drop bidrar till kan appliceras som starkast inom sektorn för transport. 

 

Utsläpp av CO2 uppstår inom flera sektorer där transport och tillverkning av el och värme ofta placeras i det övre skiktet. Varje individ väljer dagligen transportmedel i sin vardag men har mindre kontroll över transportbolagens planering och bokning av leveranser. Oavsett om inköp sker online eller i butik så krävs det transport för både konsumenten och varan som köpts, eller planerar att köpas. 

Genom att använda tjänsten E-drop blir varken konsumenten eller transportören bunden till specifika leveranstider. Det kylda leveransskåpet för E-drop kan till exempel ta emot livsmedelsleveranser dygnet runt vilket gör att transportören kan ruttoptimera fler leveranser och leverera utifrån kortaste körsträcka. 

Miljövinningen ur ett transportperspektiv kan genom tjänsten för E-drop bli rikstäckande. Ur ett individuellt perspektiv kan ytterligare miljövinning uppstå och samtidigt underlätta användarens vardag. I mobilapplikationen kan digitala nycklar skapas och delas ut till mottagare som ges tillfällig tillgång till skåpet. Därmed fungerar leveransskåpet som en mellanhand vid upphämtning och avlämning av saker.  

Med mottagarfria leveranser kan leveranserna planeras utifrån kortaste sträcka och tack vare E-drop minskar därmed miljöpåverkan.

 

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user edrop_official.

Kontakta oss
info@edrop.se
042-450 23 72

Besöksadress
Landskronavägen 5B
252 32 Helsingborg

ETT DOTTERBOLAG TILL NOWASTE LOGISTICS AB