Första modulskåpen installerade och klara - E-Drop

Första modulskåpen installerade och klara i Prismahuset, Helsingborg 

Det uppkopplade modulskåpet med tillhörande mobilapplikation för hemleverans på konsumentens villkor lanserades nu i maj 2021. Med hjälp av teknologi från Haglund Industri och B&R Industrial Automation installerades de första modulskåpen i Prismahuset, Helsingborg.  

Johan Haglund, VD på Haglund industri berättar att de har varit med och tagit fram det kundanpassade modulskåpet och kyltekniken tillsammans med E-drop och B&R. “Det är ett spännande projekt och vi tror att detta är framtiden. Det är ett nytt segment och koncept som passar vår svenska tillverkning bra.” Haglund Industri tillhandahåller professionella kyl- och fryslösningar för restauranger och storkök. 

E-drop är en oberoende tjänst för alla varuslag med ett uppkopplat leveransskåp och tillhörande mobilapplikation. Skåpen, som byggs i moduler, placeras i anslutning till konsumentens hem och möjliggör säker och smidig leverans från olika leverantörer. Med hjälp av ett programmerbart styrsystem från B&R kan skåpens öppning, stängning, temperatur och signalerande lampor regleras. Styrningen sker i smidigt samspel med E-drops egen mjukvara. 

B&R har levererat skåpens 16 tum stora touchdisplayer och tillhörande gränssnitt, som gör det mycket enkelt för transportören att lämna en leverans i skåpen. “Informationen på touchdisplayen guidar transportören eller konsumenten till det aktuella skåpet. Gränssnittet och den jämförelsevis stora skärmen gör upplevelsen väldigt tydlig och pedagogisk” säger Susanne Hjorthagen. 

Integreringen av B&R:s PLC-styrning, gränssnitt och touchdisplayer har gått väldigt smidigt, menar Susanne Hjorthagen. E-drops övriga teknik, som scannerfunktionen för transportörens streckkod samt applikationen för användarens telefon och skåpens display, har enkelt kunnat anpassas till teknologin från B&R. Jonas Hellström, Team Leader för B&R säljarna i Göteborg, och menar att just bredden av standardsystem är en av deras främsta styrkor. 

“Vi har mycket god vana av att erbjuda teknologi som med enkelhet kan integreras med andra system. Det här samarbetet är ännu ett exempel på det. Överlag har det varit ett mycket bra samarbete oss emellan, och det är dessutom från B&R:s perspektiv väldigt roligt att vara delaktiga i en så innovativ och spännande tjänst som E-drop”, säger Jonas Hellström. 

Jonas Hellström

KONTAKT

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Hjorthagen
VD, E-drop 
susanne.h@nowaste.se
0702-196992